Hur mycket socker innehåller kombucha?

Många människor tycker om läsk som hjälper dem att ta sig igenom dagen. Ett bra alternativ till det är kombucha.

Nuförtiden är det fler och fler som är hälsomedvetna och väljer kombuchan istället för läsk och som dessutom kan bidra till att introducera goda bakterier. Men även om kombucha är känd som ett bra läskalternativ kan den ha några fällor.

Stora skillnader på sockerhalten

Allt beror på kombuchans varumärke. Titta på etiketten för att verifiera rekommenderar vi. Skillnader är stora samt vissa varumärken innehåller sötningsmedel såsom stevia, sukralos, aspartam. De artificiella sötningsmedlen har kopplats till en minskning av tarmfloran och därför avråder vi helt sådana produkter. Vissa tillverkare försöker dölja syrlig smak med socker så att det är behagligare att dricka. 3 g socker i 100ml smakar som torrt vin, så om producenten påstår något annat på etiketten men det smakar sött då borde det väcka din uppmärksamhet.

Vår kombucha har faktiskt 3g socker/100ml så det är nästan 4 gånger mindre jämfört med vanlig läsk. Vi är stolta över den syrliga smaken och vi tror att kombuchan inte behöver vara söt för att vara god. Samtliga våra varianter är fullproppade med smak men inte söta alls. Smaka själv för du se.

Har du en fråga om våra produkter?

Har du en fråga som inte är besvarad, skicka in den här så återkommer vi.

Kan vi hjälpa dig?