Om oss

ProbioBooster är ett varumärke som produceras av Mondani

Vårt motto – Fermenterat med kärlek

Ät och drick mer hälsosam med mjölksyrade grönsaker, kombucha och må bättre

Passionen till matlagning, kunskap om hur vår kropp fungerar samt vad som behövs för att må bättre gör att vi vill dela med oss av det här till er.

Vår bakgrund

Vi som driver Mondani är ett par som är matnördar ut i fingerspetsarna. Vi knöts ihop av kärleken till varandra och till maten (i den ordningen) sen tjugo år tillbaka och vi båda har jobbat med livsmedel i hela vårt liv. Från lyxiga restauranger med molekylär twist på tallriken till storskaliga livsmedelsfabriker. Det gör det kanske inte så svårt att gissa vad vi har för hobby på eftermiddagarna…

Varför valde vi att starta detta företag?

Helt enkelt av omtanke om andra. Det hela började med att vi hade ett samtal om magbesvär med några vänner till oss. Vi delade med oss av en burk med surkål som vi hade tillverkat själva. Förutom att det smakade gott, hjälpte det också till med deras magbesvär som dem hade.

Så länge vi kan minnas har vi alltid haft surkål och saltgurka till hands hos oss hemma, hela året runt.  Och när det började bli trendigt att kunna fermentera egenodlade grönsaker, så lärde vi ut till några vänner hur man går tillväga. Och för dem som inte hade tillräckligt med tid frågade dem oss om vi kunde göra åt dem istället.

Kunskapen kom med bröstmjölken

Kunskapen att mjölksyra grönsaker och frukter har vi fått ärva två generationer tillbaka. Det är bara synd att vi inte haft möjligheten att fråga våra förfäder innan de gick bort, hur långt bakåt i tiden som man har gjort precis så som vår familj gör nu idag. Så det hela har börjat lite blygt och småskaligt med surkål, kimchi och kombucha, som vi tillverkat till våra vänner och familjer. Med tiden har vi nu omvandlat vår hobbyverksamhet till ett företag i Bredared, vi växer helt enkelt och är hungriga efter mer.

Följ oss på Instagram @probiobooster och få matlagningsinspiration, ta del av våra nyheter samt hänga med oss i vår vardag

Vad står ProbioBooster och Mondani för?

Vårt mål är att erbjuda hälsosam mat och dryck. ProbioBooster vill föra tanken till att Boosta sin kost med nyttig probiotika.

Mondani är helt enkelt våra namn, Monika och Daniel – Mondani!

Vår Mission & Ambition

Hjälpa våra medmänniskor ha bättre livskvalitet genom att:

1. Stärka den befintliga kroppsimmuniteten tack vare blomstrande tarmflora eller återbygga den efter en antibiotikabehandling.
2. Reglera pH-värdet i tarmen som på så sätt ger ett skydd mot bakterie-, virus- och svampangrepp.
3. Stimulera tarmperistaltiken genom fiberintaget.
4. Hitta sätt att äta enkelt, gott men inte tråkigt för att uppnå målet med minst 500g frukt och grönt per dygn.
5. Underlätta att haka på nya trender samt då kunskap angående matvanor i hållbar livsmedelskonsumtion som bidrar till en god och jämlik hälsa.

Ambitionen är även att tillverka våra produkter på ett hållbart sätt med högsta och jämnaste kvalitet. Från början var tanken att tillverka produkterna med minsta möjliga fotavtryck, så därför blev valet på förpackningar som är lätt att återvinna. Produktionsavfall komposteras och återanvändas i trädgården. Även elen som förbrukas är fossilfri. Smart va? Det här görs eftersom vi bryr oss om våra medmänniskor i dagens samhälle och för alla kommande generationer som ska leva på jorden.

Med den erfarenhet som vi har fått med oss genom åren tror vi att kroppens livskraft börjar i tarmen och att det är viktigt att äta och dricka obehandlade produkter, så kallade ”raw food”. Vi brinner för tarmhälsan och kopplingen mellan en hälsosam- tarmflora samt kropp och sinne. Därför vill vi hjälpa andra att förbättra sin livskvalitet samt så vill vi tillverka produkter som är både näringsrika och läckra.

Kan vi hjälpa dig?